kan ni göra en sak åt mig kära vänner?

Håll tummarna imorgon när jag har tenta: 09.00- 13.00 och i övermorgon (onsdag) när jag har tenta 2: 09.00-12.00!

tack för ert stöd!


Så här trött är jag på att plugga just nu!

Även detta kan pigga upp...

Ikväll ska jag laga nått med kassler hade jag tänkt, en evighet sen jag åt kassler..!Så jag tänkte titta på lite recept för att se om jag hitta nått gott.
Jag googlade kassler..detta fick jag som resultat!Nu är jag INTE sugen på kassler längre...

Jonathans och mitt bröllop!

HAHAHA hur glad blir man inte av detta klippet?jag har fortfarande inte tröttnat på det och jag kommer nog aldrig och göra det heller. Detta skulle varit så Jonathan och Andrea stil!! Avslappnat, roligt, charmigt men ändå kärlekfullt :) Precis som vi!
Ni får väll se vad som hittas på när vår stora dag kommer ;)haha

Titta på hela klippet, så glad blir man!!





Längtan.

Efter sommarlov och frihet från skolan. Då jag kan träffa mina vänner utan pluggstress i huvudet!

Drömmer mig bort till fina minnen med fina människor..










Sista bilden var ett måste att ha med haha. jag och Jonathan var i Österrike i en djurpark eller nått liknande. Detta var det första djuret vi fick se och självklart var vi tvugna att ta en bild. Alla människor blev äcklade och gick där ifrån, vi gick fram med kameran med ett gott skratt båda två..typiskt oss!Så denna bilden är faktiskt ett fint minne, tro det eller ej :)!Jag och Jonathan är väldigt romatiska i vårt förhållande!! (har även en bild då vi har zomat in ;)!!

Nu ska jag fortsätta med plugget!

jag världens nervvrak just nu.

Igår nådde jag nog en gräns. En plugg/stress gräns. Jag låg inne i sängen och plugga och Jonathan var ute i köket och diska. Helt plötsligt hör han hur jag börjar störtböla inne i sovrummet. Jonathan sprang såklart dit. Där låg jag och grät som en 10 årig flicka, dränkt i en enorm pappershög som jag skulle plugga på och trycka in infromation från i min lilla hjärna. Jag var/är heeeelt slut. Ett totalt nervvrak. Varfö varför sätter lärare på universitet två stora tentor dagarna efter varandra (tis och ons). Hur f*n vill dom att vi ska få in allt de vi ska ha på dessa tentorna. Det är omöjligt...!Jag vet redan nu att det här kommer bli mina första omtentor och det tar rejält på mina krafter!!!Jag försöker hela tiden tänka"Andrea du fixar detta lika bra som alla andra tentor vi haft" men denna gånngen känns det hopplöst. Massa på engelska, latin osv osv...!Jag kan inte och jag känner mig så hopplös! Jag gråter som ett barn nu igen och jag vet knappt vad som händer med min kropp. Har haft fruktansvärta magsmärtor nu i en vecka, huvudet är som vanligt totalt katastrof, har svårt att äta, yr, hjärtat slår som aldrig förr och det känns som jag ska trilla ihop av total stress när som helst!Självklart har vi haft andra stora salstentor med dessa är extrema.. såklart har vi den strängaste läraren också som skriver och rättar tentorna, allt för att göra det jobbigare för oss studenter!

Jonathan blir också helt stressad av att se mig såhär, stackaren gör allt för att jag ska må bra nu. Gör frukost till mig på sängen när jag ligger bland mina papper..när han kommer in 1 timme senare så står den fortfarande kvar--jag säger att jag inte har tid och bläddrar vidare bland mina papper!Stackars Jonathan tar mian engelska böcker och sitter och översätter. till och med han tycker att det är svår engelska. Allt teoretiskt och vetenskapligt!! Självklart säger jag till Jonathan att han inte behöver sitta och översätta men han gör det ändå. Allt för att underlätta för mig!
Dom sista dagarna har han till och med haft hörlurar på sig är han tittar på tv osv..för att jag inte ska bli störd!

Han är guldvärld!!


Jag måste försöka intalla mig själv att jag är bra som jag är, jag är en duktig Andrea även om jag skulle bli underkänd!
Jag får göra mitt bästa, jag är inte mer människa än någon annan...

Hela lägenhetn är full med pappershöger..I alla rum finns det snart tre högar med papper. haha ohh ångest!!Som tur är så är tentatagarna nu nära och sen ska jag ta bort alla höger. Men som sagt så känns det som att jag får omtenta och då är det bara fram med dem igen....

Här ser ni en del av mina pappershöger som är utspridda i hela lägenheten.



Jag har även förutom plugget så mycket annat att tänka på. kan fortfarande inte hantera farmors död och det blir svårare för varje dag att prata om den. Ingen av mina vänner vet nog hur mkt jag fortfarande säger min farmor!

Sen har jag även massa annat att tänka på...ohh vad jag är slut i min kropp!!

Nu ska jag hoppa in i duschen, ikväll ska jonathan och jag hem till mina svärföräldrar, mina föräldrar kommer också dit. Det ska mysas och säkert skrattas en hel del (det nehöver jag nu), men kommer även bli lite annat prat!


Jag behöver vila, innan mina kropps och själ tar för mycke tryk!!

Lite bilder.

Okej, detta får gå fort..har INGEN tid!!

För några dagar sedan när jag skulle till skolan. Hade på mig en riktig sommaroutfit med självklart hjärtknappar :)

När jag kommit hem från skolan stod det städ och pluggstress på mitt schema...därför skymtar ni en sugare i bakgrunden..ser jag trött ut??JAAA

Köpte ett nytt puder vilket min hud INTE gilla!Detta är inte finnar utan äckliga röda utslag som jag fick på halsen och en prick i ansiktet. Brukar köpa naturprudukter i Österrike annars men nu tog de slut så jag köpte ett annat puder. Vill ha mitt vanliga igen :(!!Min doktor syster tror även att dessa utslag jag fick på halsen var stressutslag!Jädrans skola!!!som tur var döljde jag det perfekt med en liten halsduk :)Nu är dom borta men har nått litet kvar i ansiktet!

Slängde på mig nått trams när jag skulle hinna med lite ärenden innan plugget haha (typ tre dagar sedan)

Piffa till min outfit med en bling bling ring!

Tycker jag!!
Detta var igår när jag efterskolaan träffa mina tjejer (Malin och Tina) för att spana in balen. Dessa småflickor, vi fick ångest. 4 år sedan vi stod där med våra fina klänningar!Nu är vi rynkiga och har grått hår!
Vi började med lite cidermys på harrys efter balen och vandra sedan vidare till Cardinal där vi åt och drack godheter. Efter de fika vi också. Kom väll hem vid 21.30..skittrött!Idag har jag total ångest för jag inte plugga nått igår!Uschde två tentorna närmar sig med stormsteg..är jag redo?!


fast att min plugg (menar blogg, ni ser hur hjärntvättad jag är :( )den senaste tiden varit sjuktråkig. Allt handlar om stress och plug. Bloggen är just nu fylld med fattiga inlägg men ändå har mitt läsarantal ökat den senaste tiden?hmm...
Nej nu ska jag piska mig själv så jag får in något i huvudet idag.....
De senaste nätterna har jag drömt om mysiga framtidsplaner med Jonathan :) Det känns bra, hoppas hoppas det blir en sanning en vacker dag!


Ingen rubrik idag.

Ja jag har ju inget roligt att blogga om just nu!Livet är just nu i en pluggbubbla som jag äntligen ska bli fri ifrån nästa vecka, längtar jag efter lugn och ro och ingen pluggstress?
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

Jag älskar solen.

I lördes kväll (när jag kände för att ge upp skolan och slänga alla böcker i väggen) tog jag mig en liten promenad i värmen. Hade på mig tubtopp och jeansjacka, ohh så härligt väder! Denna jeansjacka köpte jag i februari tror jag, har inte kunnat använda den för jag har hela tiden tyckt att det varit för kallt!Ska nog ha den i skolan idag :) Älskar jeansjackor!!
Jag i lördags :)

Livet är så orättvist!

http://bambinidolce.blogg.se/

"Det ofattbara hände till slut, det var ju så väntat och ända så svårt då det skedde. Hennes sista andetag just omkring 00.20 natten mot lördagen den 22 maj 2010, en sista djup suck, hur den rosa nappen de hade gett henne att
" tugga " på då hon börjat gnissla och bita tänder bara ramlade ut med ett ljudligt plopp mot madrassen.
Hur nära hon var men ändå någon annanstans. Hur syret forsatte brusa, tills läkaren kom för att dödsförklara vårat barn, våran föstfödda dotter, 6.5  åringen som skulle börja ettan till hösten.
Lova fick frid, vi fick mera sorg ännu. Sorg över förlusten av ett älskat barn som aldrig mer kommer att finnas med oss i vardagen fysiskt.

Det är som att hon bara är ute och leker och busar och snart sliter hon upp ytterdörren och ropar efter mamma.
Men det är bara tyst, det är bara hjärnan som försöker önska och spela spratt.
Hjärtat värker. Det här är inte sant."


Vila ifred lilla starka Lova.

Bilder från igår!

Oj vad det är roligt med galna studenter, så mkt dom hade fixat. Så fint och roligt allt var :)!Vi blev fler från klassen så det var super skoj!!Temat på karnevalen var rätt och fel. På dgarna var det fullt med stånd som hade olika tema och aktiviteter. Allt var byggt och målat för hand! På kvällarna var det sedan massa koncerter med faktiskt ganska kända band. Men då var jag i Glumslöv och fira mamma på kvällen!Lundakarnevalen varar hela helgen, åk dit!jag måste tyvärr plugga, annars hade jag lätt åkt dit igen!



Söta Emelie i min klass med sin kille från Udevalla! Var tvugna att ha en bild på paret vid "bröllopsnatten"



Choklad och tandborsthjulet :) Kunde antingen vinna tandborste eller choklad!



Hanna verkar ha en plan på hur hon ska vinna choklad ;)



Det bjöds på dans haha. Kolla så fina alla stånd var, målade för han och massa pyssel dom fixat med!




Söta Jessica blev otroligt glad över sitt pris haha!



Jag och en kille som hade smink och tjej kläder, de hade alla killar vid deras stånd eftersom dom hade de som tema. Alla ståd hade nämligen olika tema och aktiviteter!


Cirkus hade dom också byggt upp helt själv av trä och sedan målat för hand!









Ett till fint tema.







Världens längsta och läskigaste man gick runder med en skyllt haha!



Studenter i en träkojja :)


haha!



Detta var galet!



HAHAHA, denna var klockren. Vem vare, vem vare som kasta!Man skulle kasta frisbee (precis som youtube klippet :P) Om man träffa ett hål kom detta fram...


.......en invandrar kille som skulle likna killen på youtube klippet, han sa såklart: Vem vare, vem vare som kasta haha!



Hanna krama en stor kanin som studenter byggt av gips.



var tvungen att ta en till bild!



Inne i alkoholtältet!!Var sjukt kul där inne ;)





I alkoholtältet spelade ett jättesött band. Typ fem gammla gubbar med olika instrument som såg ut att komma från 20- talet. Alla trodde att dom skulle va hur tråkiga som helst, men dom var helt galna och dansa runder!klädde av sig och ja..helt crazy!!Spelade till och med riktg party musik!! som man skratta!!







Många fulla studenter som dansa!



Massa folk



För 5 kr per man kunde man ta husvagnsbild!haha, alla fick träningkläder och öl i handen för de skulle se ut som man var på husvagnssemester!Dom hade byggt upp en hel semsester för att fotografen skulle få till en rolig bild. Denna bilden och bilderna nedan är dock tagna med min kamera!





Sådär, nu ska jag återgå till spinal muskelatrofi, duchenne, hemiplegi, Myelomeningocele, Spina bifida occulta, Lipomyelomeningocele, tourettes syndrom osv osv osv....!(tentaplugg) Det var iaf skönt med några timmars pluggpaus igår, tack alla söta vänner!Är så glad att jag läser på universitet och träffat så många nya människor som jag säkerligen kommer ha i resten av mitt liv!











Tyvärr

men jag har ingen tid!Jag återkommer..:)
Jag har iaf pluggat hela förmiddagen som vanligt men nu ska jag ska jag unna mig fritid!Blir lundakarnevalen med fina flickor!Sen hem till mamma och pappa. Vi ska fira mammas födelsedag och grilla :)
Som sagt, jag hör av mig!

Dessa tre tjejer ska jag träffa idag :)



Visste ni att:

Jag har en fruktansvårt skräck för bland annat hissar!! Jag total vägrar åka hiss och ibland räcker det att jag ser en för att bli illamående haha!

Kolla nyss aftonbladet, där står:

Hissen störtade 100 meter – far och son dödade!


Att jag är rädd för att den ska störta är en sak, men inte huvudaken till att jag har skräck för hissar!
Jag hatar mer än annat trånga utrymmen. Även när det är mycket folk kan jag lätt få panik, ex fullproppade bussar, helsingborgsfestivalen osv. Jag har pga detta aldrig i mitt liv kunnat gå på en kocert, hade aldrig gjoort det i hela mitt liv..inte ens för pengar!Jo om jag var typ själv i publiken!!Då hade jag nog gjort det.
Ibland på uteställen i stan när det varit lön och det är mycket folk på ställerna, kan jag få riktig panik! Måste då gå ut och stå där och lugna ner mig!haha!!Jag blir illamående, svettig,varm, svårt att andas och svimfärdig, har även tryck över brösten och får total panik! Om jag ska flyga är jag mest rädd för de trånga utrymmet och inte att det ska störta! Jag lovar er, var aldrig nära mig i trånga utrymmen, för om jag skulle få panik skulle jag göra ALLT för att få mer plats!! Typ trampa ner folk, slå ner folk osv!Detta är sant!

Har så länge jag kan minnas denna räddsla för trånga utrymmen och för att bli instängd (rejäl klaustrofobi med andra ord!!)
En sak är positivt, skulle jag bli kidnappad och slängd i en kista skulle mitt hjärta inte slå länge till och jag skulle dö av panikslag, då hade jag ju sluppit känslan, eller hur :)?

Vet inte om detta beror att jag blev instäng tre gånger när jag var liten. Minns alla tre gångerna som det var igår och jag blir helt svettig bara jag tänker på det!!haha

Jonathan brukar ofta vika sig dubbel av skratt när jag inte får av mig ett halsbrand, ring eller klädesplagg dirket. Ni vet när det fastnar lite som kan hända. När detta händer mig springer jag fram till jonathan allt vad jag kan, skriker : TA AV DET TA AV DET TA AV DET NU NU NU SKYNDA JONTAHAN DU MÅSTE SKYNDA!!!

haha stackars jonathan blir alltid helt stressad, konstigt!? Sen skrattar han bara och jag mår dåligt en hel timme efter haha!..



Så här brukar jag säga till familj och vänner när vi ska högt upp i en lägenhet eller liknande!
"Jag går hellre upp för trapporna till den 26:e våningen än att jag ställer mig i en hiss!!"

Dessa bilderna får jag hjärtklappning av!!

Precis vad jag behövde.

Idag har jaf fått precis vad jag behöver!

♦ Förmiddagen i skolan var luugn och skön. Vi höll på med lera och måla i olika kreativa terapeutiska syften som man sedan kan använda när vi jobbar med barn! Blev mycket skratt och avkopplande musik!

♦ En lärare kom sedan in och sa att föreläsningen i eftermiddag var inställd! Tackar vi för, tänkte jag!!

♦ Kom hem tidigt och sov i 1 ½ timme!!BEHÖVLIGT!!

♦ SOOOOOOlen är framme!!

Jag har spenderat natten på soffan eftersom jag inte fick väcka Jonathan i natt då han hade maskinen på sig! Jag började att lägga mig i sängen brevid honom men denna maskinen gjorde att han lät värre än någonsin! Så jag fick snällt ta mitt pick och pack för att vandra in i soffan! Har sovit otroligt dåligt i natt igen, ovanligt? NEJ!!! Stackaren, han såg så sjuk ut med alla sladdar..riktigt jobbigt att se!Hoppas nu det inte är något allvarligt!

Vill ha massor från nelly.com!


Butterfly Puffball Dress SEK 399, Paprika - NELLY.COM

 

Butterfly Puffball Dress SEK 399, Paprika - NELLY.COM Elise Ribbon Dress SEK 449, Elise Ryan - NELLY.COM

Elise Ribbon Dress SEK 449, Elise Ryan - NELLY.COM


Merlot Dress SEK 599, Mango - NELLY.COM

Merlot Dress SEK 599, Mango - NELLY.COM

Älskar den sista mest, riktigt min stil med blommigklänning :)

17 maj

Idag sjunger vi alla hipp hipp hurra till min mammas dag :) Min supermamma fyller nämligen år idag!!


Mamma och finaste farmor för två år sedan tror jag!

Idag började dagen för mig och Jonathan med sjukhusbesök. Jonte hade nämligen fått tid till sömnlab. för att hämta maskinen han ska ha på sig i natt. För er som inte vet har Jonathan lite speciella nätter. Redan som liten fick han sova på sjukhus för undersökning eftersom han blev medvetlös om nätterna osv. Nu när vi flyttade ihop ökade hans snarkningar helt sjukt mycket och vissa stunder är han helt tyst. Ofta knuffar jag till Jonathan när han snarkar men han vaknar inte av något!!Har till och med en gång sovit och snarkat vidare när han trilla ner på golvet..??jaaa det är inte normalt!!Så kanske blir han medvetslös igen så som ahn blev när han var liten? Jag ligger alltid orolig på natten och vågar knappt sova eftersom jag vill vaka över min älskade Jonathan. Nu fick han som sagt tid för att mäta om han får andningsuppehål och lite olika saker. Ska bli skönt att få en utredning. Så han fick hem en maskin som ska spännas fast och stackars jonte ska ha fullt med sladdar på sig i natt som jag ska hjälpa honom koppla in i näsa och hela överkroppen!Tur han har en privat undersköterska här hemma :)! usch så synd det kommer bli om han i natt :( men sammtidigt tror jag nog vi båda kommer asskratta när alla sladdar och maskiner är på plats haha, ska se om jag får fotografera honom :)!!
Jag får ju iaf inte väcka honom i natt, och jag blir ju alltid så arg och puttar på honom hela tiden..Inte för att han vaknar men han börjar ju andas annorlunda! Så sjuksköterskan på sjukhuset sa att jag får placera mig på soffan i natt!! tack för den!!

Efter besöket tog jonathan sin lilla resväska (haha) och vi körde en riktigt snabb runda till väla..var där i max 30 min!!Köpte två presenter till mamma från mig och syrran!

Nu är jag hemma igen och Jonte har kört till jobbet!Jag ska spendera resten av dagen med plugg och promenad. ska även försöka städa lite!?Måste ringa frissan, påminn mig!!!

Hittat lite bilder på google som påmmer om maskinen han ska ha och alla sladdar!


jonathan ska ha tre breda spännen på magen och sladdar som en kopplade till en sådan liten maskin på magen!


Kanske inte riktigt min dag.

Vaknade med fruktansvärd huvudvärk, vilken jag fortfarande har. Dagen har inte bara bestått av huvudvärk utan plugg 90 %!! Har även haft en skit dag eftersom jag tänkt jätte mycket på farmor och gråtit en hel del!

Ska snart äta, har totalt glömt att äta idag eftersom jag bara haft huvudet framförskolböckerna eller datorn där jag skrivit för fullt!Konstigt att jag fortfarande inte känner mig hungrig, kom även nyss på att jag inte varit ute på två dagar..o herre guud!!hmm tvätta håret borde jag också göra!
Kanske ska sluta med pluggandet för idag..äta,gå ut och gå en runda, tvätta håret och ha kramkalas med Jonathan!Det är jag nog värd efter denna dagen!

Kram på er!

Min önskelista :)

Hoppas Jonathan läser ;) hihi


Aldrig fel med nya fräscha vår/sommar smycken!! Jag älskar turkos och det blir som sagt ännu snyggare en varm sommar dag :D Sen måste jag ju faktist erkänna att det är as fint med brunt hår och turkosa örhängen haha :D

Ett nytt mirakel har kommit till släkten :)

Igår fick min andra kusin sitt första barn!En liten pojke blev det, Grattis Tomas!!
Hoppas vi alla ses snart igen ♥ Inom en vecka har båda mina kusiner Erika och Tomas fått bebisar!
Erikas andra barn och Tomas första barn!Så roligt! Min moster Inger blev alltså mormor igen och sen farmor en vecka senare :)

Kusin Tomas :)


Kusin Erika :)

Orken snart borta..

Så skoltrött som jag känner mig nu har jag aldrig känt mig..Snart har jag klarat av tre år av tungt tempo på medicinskauniversitetet och visst har det varit mycket att göra hela tiden, men nu är jag katastroftrött!!Jag är otroligt stolt över mig att jag klarat alla tentorna och inte har några rester och jag hoppas jag orkar fortsätta kämpa!Universitetet är ingen slapp lek, det är en sak som är säkert!!Vet inte om min katastrofa trötthet beror på att mitt år har varit ganska tufft?
Farmor dog, dyslexiutredning osv osv det har nog blivit för mycket för mig! Farmors död har verkligen slitit både på min kropp och själ!Drömmer fortfarande om henne hela tiden, att hon lever och att jag kommer få träffa henne i sommar igen. Men när jag står vid hennes grav i sommar kommer jag väll fatta att vi aldrig ses igen!


Sedan jag skrev har mina dagar såklart mest varit pluggdagar!Vad annars? Men har även tryckt in lite fritid, vilket är ett måste för att jag ska klara mig just nu tjänst det som haha!

Torsdagkväll var det trippeldate ;)Jontemyra och jag spenderade kvällen med hans syskon och respektive. Santoz och Alma var såklart också med!Det blev mycket skratt, god mat, och vuxensamtal :)! Känns skönt att man har stöd i viktiga beslut!

Igårkväll efter plugget träffa jag Tinamus, vi startade på Harrys där jag beställde en god kycklingsallad, snacka om allt möjligt och hade mysigt som vanligt!Vi hade tänkt att gå till Hampan med där var det fullt, så det blev att gå till Bara vara. Drack cider och små snacka!Jag kände mig helt seg och trött på slutet och när Jonathan hämta mig sa han också att jag verka helt slut.
Jonathan är så snäll, han har stöttat mig otroligt mycket under min utbildning och en snällare pojkvän kan man nog inte ha. När jag ofta kommer hem stressad från skolan sköter han ibland tvätt, mat, inköp och fixar!Så jag kan slappna av och koncentrera mig på min anatomilära och sjukdomaslära.Igår på dagen var jag helt färdig och grät framför mina skolböcker, så trött var jag framför min tjocka vetenskapliga engelskbok!!(mm så kul är den boken haha), Då la sig jonte brevid mig i sängen, höll om mig och börja översätta från boken, jag kunde bara ligga och lyssna, göra små anteckningar med slappna av mer!
Det finns nog inte många killar som Jonathan, Han är underbar, det måste jag ju bara erkänna!!Jag är lyckligt lottad!


Busfisen Santoz!



Jag, igårkväll!



Påklädd och redo för kompismys :)



Min sallad!



Tinatutt



På bara vara!


Jaha, nu har jag pausat och återgår till verkligheter, plugget!!

Herr rubrik!

Hade ingen bra rubrik så det blev den det blev ..!

Jag har ju inte bloggat på några dagar som ni ser. Fattar inte hur "proffs bloggarna" pallar uppdatera typ 7 gånger per dag med bilder och massa texter!? Har inte dessa tonåringar skola eller fritidsintressen kan man ju undra haha. Okej nu lät jag som en 70 åring men det bjuder jag på!

Idag är ju vädret totalt katastrof!!Hej hösten!!Om ca två veckor är det juli och nästan varje dag den senaste tiden har jag gått med halsduk fortfarande..idag till och med vantar!!Känner på mig att jordens undergång är nära....Nej inte riktigt!

Vad har nu missat? hmm måndags hade jag självstudier, hur mkt plugga jag den dagen? Jodå jag träffa Johanna och Alma och omgicks med dem ett tag. Vi gick en promenix i skogen och babbla om lite allt möjligt! Aldrig fel!!

Bilden kidnappa jag från johannas blogg!
På kvällen plugga jag faktiskt i hela 45 minuter!! Duktig flicka ;)

Iår var det tisdag och det var då jag blev sur på Jonathan hahaha!! på dagen var jag i skolan hela dagen, när jag kom hem skala jag potatis och höll på i köket. Det blev potatismos och falukorv i ugnen. Efter det bad jag Jonte om massage eftersom jag hade ont i ryggen, snäll som han är fick jag massage!UNDERBART!! Jag blev tydlig helt slapp och drogad av massagen så jag somna...!sen minns jag inte mer...!(nu kommer vi till "bråket" hhaha!!Vaknar sedan av att Jonathan lutar sig över mig och ber mig gå och kissa!!Jag tittar helt förvirrad på honom. Jag undra för de första varför det var helt mörkt, jag undra för det andra varför han viska, jag undra för de tredje varför han i hela friden ber mig gå och kissa!? Samtidigt som jag tänker detta svarar jag:
- Vaaa, vadå kisssa!?
- Ja, du måste gå och kissa!
- (börjar bli irreterad och är otroligt förvirrad. ) Varför ber du mig gå och kissa viskar jag tillbaka!!!
- Klockan är 23.00, jag tänkte vi kan gå och lägga oss?
- VAAAAA, vad är klockan, säger jag samtidigt som jag flyger upp från sängen.
- ja, du somna säger jontemyra med ett leende!
- ehh jaa, men varför väckte du inte mig. Varför låter du mig sova till 23.00!!
- jag har ropat på dig två gånger...
- TVÅ JÄDRANS GÅNGER!! väser jag samtidigt som jag känner panik i hela kroppen att jag sovit bort hela kvällen!!
- ja jo, men jag kolla fotboll!
(Det var här jag fick damp)
in på toa gick jag, kissa gjorde jag som han bad mig och gick och små sura för han väckte mig för att kissa..precis som jag inte skulle vakan själv under natten om jag hade behövt hahah!!När vi sedan la oss låg jag och gnällde över att jag nu inte kunnat göra allt de på kvällen som jag skulle gjort, rabbla upp allt med tvätta håret, ringa mamma, förberedda för skolan osv...! Jonathan låg och skämdes i sitt lilla hörn, stackare!!Samtidigt som jag var så sur på han så var hela grejen lite rolig så lite små skratt blev det!! Typsikt oss! När vi väl bråkar (händer sällan) så kan vi knappt hålla oss. Eller jo, när jag blir riktgit riktigt sur...då är det illa!!
Nej nu kommer andra bilder..


Tog bild på den fina solnedgången för någon dag sedan!

HAHA min otroligt roliga lunchlåda till skolan. Knäckebröd, makrill och keso!! Den ser jädrans torrt och tråkigt ut, men jag älskar knäcke med makrill!!


Min fulsnygga termos från IKEA som jag är så stolt över :)!! Ska faktiskt erkänna att jag kokat te och sitter just nu här vid datorn med min termos och dricker te!hmm okej... vadå NÖRD!!

Dagens regn/vind jacka..hemskt väder

Halsduken åkte på!!behövligt!


Som vanligt tänkte jag inte hel vägen...och tog på mig tygskor(ballerina) Utan strumpor..!Nu kan vi ju alla gissa hur blöta mina fötter har varit under dagen och hur kallt de va???

Men min termos gör susen :)


En ny medlem i släkten har kommit!

En liten Lovisa har kommit till världen (i fredes)!! Stort grattis kusin Erika och Rickard såklart!!!! Tänk att lilla Felica har blivit storasyster. Nu är ni fyra i familjen och det måste ju kännas underbart!!
Min andra kusin Tomas ska få sitt första barn om ca två veckor tror jag det var! Spännande!! Då har Felica nu fått ett syskon och snart en kusin :)!!Längtar till jag får träffa er alla med era små bebisar. Jag och mamma fundera på att åka upp til stockholm nästa vecka och hälsa på släkten men vi är inte säkra än om vi ska ta det nästa vecka eller i augusti!!hmm vi får se!!

Min helg har annars varit helt underbar!!Fredagen blev bara fredagsmys men det är ju inte helt fel!Igår (lördag) kom mamma hem till oss på dagen. Vi satt först och snacka lite i soffan och titta lite på vår nya tv haah! Sen körde mamma och jag till IkEA!!Underbart!! Ingen av oss skulle ha något speciellt, eller jo..jag skulle ju ha lite förvaring till alla mina 1000 papper till skolan! Så nu är här fler pärmar och lite olika förvaringskartonger!! Jag handlade öven en randig termos haha :) Ja fråga mig inte varför!! Efter vi handlat lite smått och gått på Ikea så gick vi över till väla. Där köpte jag en maskara och en blommig klänning!Får se om jag pallar fota allt nytt sen!

På kvällen sedan åt jag och Jonte ute på stan. Fint fint var det!!Sen var vi på big comedy och fick oss en hel del skratt faktiskt! Det var en mysig kväll som jag och baby hade :D!!

Nej, nu ska jag plugga!!Flitiga Jonathan är på jobbet och sliter!!Ha en fin söndag!





3 par skor rikare.

Känns underbart för mig och förjävligt för Jonathan :)

Par 1! Gråa/metall med en svart rosett :), klackhöjd 9 cm! Supersöta enligt mig!!




Par 2! Dom skönaste tygskorna jag någonsin köpt! Mörkblå/svart


Par 3! Svarta med dragkjedja, " små metallploppar" Klackhöjd 10 cm! tuffa enligt mig ;)



Hmm jag som klagat över att jag har så många mörka pumps..kommer hem med två till!!jaja har ju ändå vissa i färg så jag godkänner mit köp iaf :)!!

Efter jag kommit hem med skorna var jag så glad att jag ville fortsätta och njuta av min glädje. Så jag bestämmda mig för att små pyssla med mig själv haha! Jag rakade benen, målade tånaglar och fingernaglar osv osv! Nu har jag precis kört Jontemyra ner till stan. Jag känner fortfarande att jag har mycket energi i kroppen..ska nog ta och städa en liten runda. kanke rensa kläder??nej så pigg är jag ändå inte! Nu städar jag, hejdå!


Hemsk tågresa.

God morgon alla glada! Idag är jag "ledig"/självstudiedag! Ni undrar inte hur behövligt det kändes!!! Idag står på mitt schema att städa en liten sväng, kanske åka och shoppa/köpa skor :), ringa lite vuxen samtal och ringa frissan....jag är nog tyvärr tvungen att skriva lite plugga också :(!!

Igår hade jag en spännande dag i skolan. Vi hade fått ett stort patentfall för några dagar sedan. En man med stroke, insjuknat med vänstersidig hemipares, ej aktuell för trombolys. Misstanke om motorisk och sensorisk neglect. Spatial förmåga möjligen nedsatt. Kranialnerver: Lätt - måttlig central facialispares vänster.
Misstanke om visuell neglect åt vänster. Tolkas som partiell homonym hemianopsi åt vänster. Lätt blickpares åt vänster. Cornealreflex svagare vänster. Nedsatt sensibilitet för stick och lätt beröring vänster ansiktshalva. Uttalad pares vänster övre extremitet. Svårt att uppfatta vibration av stämgaffel i mediala malleoler på båda sidor. Ultraljudsundersökning av carotider har visat höggradig carotisstenos hö carotis interna.Träning med sjukgymnast och arbetsterapeut har påbörjats.

Ja jag fick korta ner det en hel del, detta är bara en liten del av patientfallet och alla nedsättningar. Patientfallet var på tre sidor!!!

Igår sammlades, sjukgymnsast studenter, läkar studenter, psykologstudenter, arbetsterapeut studenter, ssk studenteroch socionomstudenter. Vi delades in i grupper. I min grupp var vi ca 15 stycken. Jag var ensam arbetsterapeut och dom andra yrkesgrupperna var mellan tre och fem stycken. Kände mig lite ensam haha! Vi skulle börja med att presentera vår utbildning och vårt yrke. Segan hade vi förmiddagen på oss att prata om vad varje enskid yrkesgrupp hade gjort för denna patienten. Alla tränigar, bedömningar, prover osv! Det var intressant! Självklart kom vi fram till jätebra åtgärder och allt annat som ingår :)!

Nu kommer jag till den punkten som jag har döpt min rubrik till. Skulle ta tåget hem 15.22. Tåget var försenat till 15.30. När tåget väl kom snacka tågnissarna i högtalen om varför de var försenade och teknikt fel på signaler i malmö och blablabla. Han prata nog i tio minuter haha! Efter en stund börjar han prata igen. Vi hade nämligen ett långsamtgående tåg framför oss som skulle stanna på alla stationer. Därför kunde mitt snabbtåg inte hålla den höga hastigheten som normalt. (vilket visa sig var riktigt tur)!! Precis innan glumslöv finns det en tunnel. När vi precis kommit in i tunneln fick tåget tvärbromsa och tuta något fruktansvärt. Tåget stanna men tuta fortfarande. Alla belv jätta rädda och eftersom vi var i den mörka tunneln visst vi ju inte vad som hända. Folet börja prata om att vi säkert kört in i det långsamma tåget, emn samtidigt sa vi ju att så nära kan dom ju inte ligga. Tåget tutar fortfarande och rullar lite sakta fram, stannar och rullar lite igen. Höll på så i flera minuter. Tillslut säger någon nisse i högtalarna att det är en man som står på spåret, han går mitt på spåret och ber oss köra på honom. Alla människor belv helt tysta. Våra hjärtan slog fortare och ingen visste riktigt vad vi skulle göra och säga. Jag tänkte för några sekunder gå fram till lokföraren och be honom släppa ut mig så jag kunde prata med honom. Absolut inte för att leka "hjälte" eller något liknande. Verkligen inte! Men den stackars mannen kan ju inte så där själv ovh vänta på polisen!!Han måste ju prata med någon som eventuellt kan lugna honom. Eftersom jag har träffat många psykisktsjuka undermina praktikperioder, även läst om det en hel del o skolan. Jag tänkte att jag kanske hade nått att komma med innan polisen kom. Sen tänka jag även tanken att jag kanske kände honom. Att det var en man från Glumslöv. Varför skulle en helt främmande man som inte kommer därifrån ta sig till glumslöv och veta att det var en tunnel där och att en snabbtåg skulle komma. Detta var så fruktansvärt och jag blev helt tårögd. jag tyckte så otroligt synd om denna människa. Precis när jag reste mig upp för att be dem släppa ut mig så sa lokföraren att han nu gick av på sidan. Alla kunde andas ut men jag var så otroligt orolig för denna man. Tänkt om han gick upp till motorvägen istället, eller vänta på nästa tåg!?Någon måste ju ta hand om honom, bara finnas där och prata!! Alla tåg förbi glumslöv blev iaf försenade/inställda efter detta tills polisen fick tag på mannen.

Jag tänkte på han hela kvällen igår, hoppades på att han mådde bra och fick bra akut hjälp! Efter allt vi läst i skolan och alla människor jag träffat som har försökt ta livet av sig så kan jag på något sätta sätta mig in i deras situation på ett helt annat sätt än innan. Det är helt sjukt att det inte läggs mer energi och pengar på psykvården!!! Det finns så många hjälplösa människor i denna värld som aldrig får den hjälpen dom behöver. Jag blir så förbannad att pengar ska gå till Victorias och daniels bröllop när samtidigt människor är sjuka och inte råd till hjälp! VEM F*N BRYR SIG OM DERAS JÄDRA BRÖLLOP!!! Dom har ju pengarna, skänk dom till människor som behöver det, eller skänk dom till forskning och medicintillverkning! Äckliga egotrippande människor har vi gått om i världen! Jag känner mig så förbannad och jag hoppas hoppas att denna mannen får den hjälp han behöver!



Prinsesskalas

För några veckor sedan i skolan hade vi en uppgift: "låtsats vara sjuka barn" haha, jag vet..det låter galet. Men eftersom vi är mitt inne i barnkursen och läser om alla muskelsjukdomar osv osv så skulle vi göra ett test. Vi var indelade i grupper och skulle komma på ett tema som kunde passa barn. Vi hade fått informationen att vi skulle vara i träningsköket på skolan. ( Är ett höj-och sänkbart kök som vi At studenter använder vid olika träningar). Iaf..nu till saken! Vi kom då på att göra ett prinsesskalas,cupcakes skulle vi baka. Två i gruppen satt i rullstol och fick spela att dom var 9 år och hade muskelsjukdom. Alltså bette sig så som de barnen gör. Sen skulle två andra i gruppen observera och göra en utförandeanalys. (jag går inte in på den förklaringen )!! Två stycken i gruppen var även arbetsterpaeuter. Oj vad rörigt inlägg, vet inte varför jag förklara allt detta ointressanta för er..men här är reslutatet iaf! Söta va :)?? och otroligt goda!!Vi hade köpt massa sött strössel till och dukat i prinsesstema!!!




Jontemyra segar på att komma hem. Varit i Göteborg med hans "gäng" haha och kollar hif. Jag har ju en viktig sak att berätta när han kommer hem. Ska nämligen berätta att jag blivit smygkär i maria montazami! jag hoppas verkligen han förstår ;)!!



God natt på dig!

Fruktansvärd stress just nu!

Just nu känns hela min vardag totalt upp och ner. Jag har så mycket att tänka på så att det vissa dagar gör ont i hela min kropp. Det handlar om lite allt möjligt men skolan är fruktansvärd just nu. Det är intressant men såå mycket att göra. Samtidigt som jag vill ha sommarlov så vill jag inte eftersom det då är dom två stora tentorna sista veckan. Fyy! Skolan tar mycket energi från mig ju och det tar på mina krafter. Sover sämre, på sämre humör osv osv!Jag behöver boka tvätttid men skjuter på det eftersom varje kväll är skoltime!!När ska jag tvätta?? Än så länge är det inte kaous men jag hatar tankten av att veta att det ligger smutskläder i tvättkorgen!!haha Tönt!

jaja Hoppas annars allt är bra med er eftersom jag själv befinner mig i min negativa lilla bubbla!
Ja fyy, självförtoendet är inte på topp just nu, ännu en gång!! Välkommna tillbaka elaka tankar, vi har ju träffats förr!!



Jordgubbsmys

Titta vad vi smaska på igårkväll :)



ohh vilken natt!!

Igår kväll somna jag i soffan som vanligt. Finns det något skönare? Klockan 02.30 väcker Jontemyra mig och säger att nej, nu får vi faktiskt lägga oss på riktigt! Sagt och gjort. Som vanligt somnar Jonathan diirekt, (hinner knappt säga godnatt). Jag brukar ofta bli lite piggare när jag förflyttar mig från soffa till säng. Det blev jag även denna natten!!Jonathan låg och små snarka lite då och då, en del knuffar och sparkar fick han som vanligt :)!! Jag hade ganska mycket att tänka på med skola och allt annat. Tänkte även på hur farmor har det nu! Ja som sagt hade jag massor att tänka på!Jag blev piggare och piggare och slutede till slut att blunda. Låg och titta på allt och analyserade att det blev ljusare och ljusare ute..haha! Börja då undra vad klockan var egentligen! JOOOO 05.00!! Där hade jag legat sedan 02.30 och funderat!!Då fick jag en panik som hette: NÄ NU JÄKLAR MÅSTE JAG SOMNA!! kämpade och blundade allt vad jag kunde. Tror jag somna efter 06.00 nån gång!! Jag har nämligen väldigt svårt att somna om när jag väl blivit pigg haha!Ett tag funderade jag till och med på att ge om, gå upp sätta mig och plugga!Helt enkelt hoppa över sovandet!! Men jaja, det gick ju efter lite om och men!Nu är det plugg...Jonte sover för ovanlighetens skull!!


Inget att göra just nu :)

FAKT

1. Hemstad? Just nu Helsingborg men har ju spenderat nästan hela mitt liv i hembyn Glumlösv :) och innan dess stockholm i några år!!
2. Hårfärg? Brunett
3. Längd ? KORT!! typ 164 kanske!?
4. Frisyr ? Långt, lugg, uppklippt!?
5. Ögonfärg? blåa
6. Skostorlek? 38-39
7. Humör? skrattig
8. Tillgänglighet? Helll nooo, är sambo!
9. Vänster eller högerhänt? Höger

 

TIO SAKER OM DITT LIV
1. Har du någonsin varit kär? yes :)
2. Tror du på kärlek? Klart!
3. Varför tog ditt senaste förhållande slut? tjaa, det var ju ca 8 år sedan haha, minns ej!
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? jaa
5. Har du någonsin krossat någons hjärta? Jaaa :S
6. Har du någon gång blivit kär i din bästa vän? haha nej
7. Har du någonsin älskat någon utan att tala om det för han/hon? hmm inte vad jag kan komma ihåg
8. Är du rädd för att starta ett förhållade med någon? Har det bra med Jontemyra så inget jag funderar över :)
9. Har du någonsin haft en hemlig beundrare? Kanske!?
10. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Kanke inte just kärlek, det är ju ett stort ord men kanske fjärilar :)?


TIO SAKER: DET DÄR ELLER DET HÄR
1. Kärlek eller pengar? Helst båda haha men jag väljer kärlek!
2. Vin eller öl? vin
3. Dag eller natt? Dag
4. One night stands eller förhållande? Förhållande. 
5. TV eller internet? TV tror jag
6. Pepsi eller Coca cola? Gillar inte läsk så jag säger kranvatten med isbitar!
7. Vild fest eller romantisk hemmakväll? Båda kan vara mycket trevligt!!
8. Färgfoton eller svart/vita foton? Hmm, svår
9. Telefonkontakt eller face to face? face to face. 
10. Facebook eller Myspace? facebook


TIO "HAR DU NÅGONSIN"
1. Har du någonsin blivit upptäckt när du smitit ut? Tror inte jag fattar men jag säger nej haha
2. Har du någonsin varit med i ett slagsmål? inte just slagsmåll men tjejknuffar på dansgolvet har nog förekommit!
3. Har du någonsin gjort något du ångrat? Ja
4. Har du någonsin hoppat bungyjump? Nej, tack och lov för det!

5. Har du någonsin varit på en husbåt? inte vad jag vet
6. Har du någonsin gjort slut på en hel Jawbreaker? hmm
7. Har du någonsin önskat någon att göra sig riktigt illa? Vågar knappt säga ja, tänkt har ja säkert men inte velat i verkligeheten!
8. Har du någonsin gått på bio ensam? HAHAHA NEJ!! skulle inte ens gjort det om jag fick gratisbiljett!!!
9. Har du någonsin gillat någon som inte gillat dig tillbaka? vet inte
10. Har du någonsin tyckt att världen suger? Jaa

 


Flitig flicka!

God lördag alla vänner! Idag har jag suttit och pluggat hela morgonen! Duktigt duktigt!! Har så mycket i skolan nu så jag blir helt yr! Nu kan jag iaf stryka en del från min plugglista, men som vanligt sparar jag alltid det jobbigaste och tråkigaste till sisst. Inte så bra gjort enligt mig men jag lär mig tydligen aldrig!
Idag är det lördag och det står plugg på schemat och lång promenad med älsklingen. Sen står det inte så mycket mer vilket känns underbaaaart. Vi får se vad som händer :)
Imrogon är det söndag redan..dessa helger går ju så fort. Då ska vi på besök till mina svärföräldrar. Mysigt! En del plugg blir det ju också såklart, fyy!

Nej, nu ska jag fortsätta med mina tråkigheter och aktiviera mina geniknölar!VILL HA SOMMARLOV!!!



RSS 2.0