Hemsk tågresa.

God morgon alla glada! Idag är jag "ledig"/självstudiedag! Ni undrar inte hur behövligt det kändes!!! Idag står på mitt schema att städa en liten sväng, kanske åka och shoppa/köpa skor :), ringa lite vuxen samtal och ringa frissan....jag är nog tyvärr tvungen att skriva lite plugga också :(!!

Igår hade jag en spännande dag i skolan. Vi hade fått ett stort patentfall för några dagar sedan. En man med stroke, insjuknat med vänstersidig hemipares, ej aktuell för trombolys. Misstanke om motorisk och sensorisk neglect. Spatial förmåga möjligen nedsatt. Kranialnerver: Lätt - måttlig central facialispares vänster.
Misstanke om visuell neglect åt vänster. Tolkas som partiell homonym hemianopsi åt vänster. Lätt blickpares åt vänster. Cornealreflex svagare vänster. Nedsatt sensibilitet för stick och lätt beröring vänster ansiktshalva. Uttalad pares vänster övre extremitet. Svårt att uppfatta vibration av stämgaffel i mediala malleoler på båda sidor. Ultraljudsundersökning av carotider har visat höggradig carotisstenos hö carotis interna.Träning med sjukgymnast och arbetsterapeut har påbörjats.

Ja jag fick korta ner det en hel del, detta är bara en liten del av patientfallet och alla nedsättningar. Patientfallet var på tre sidor!!!

Igår sammlades, sjukgymnsast studenter, läkar studenter, psykologstudenter, arbetsterapeut studenter, ssk studenteroch socionomstudenter. Vi delades in i grupper. I min grupp var vi ca 15 stycken. Jag var ensam arbetsterapeut och dom andra yrkesgrupperna var mellan tre och fem stycken. Kände mig lite ensam haha! Vi skulle börja med att presentera vår utbildning och vårt yrke. Segan hade vi förmiddagen på oss att prata om vad varje enskid yrkesgrupp hade gjort för denna patienten. Alla tränigar, bedömningar, prover osv! Det var intressant! Självklart kom vi fram till jätebra åtgärder och allt annat som ingår :)!

Nu kommer jag till den punkten som jag har döpt min rubrik till. Skulle ta tåget hem 15.22. Tåget var försenat till 15.30. När tåget väl kom snacka tågnissarna i högtalen om varför de var försenade och teknikt fel på signaler i malmö och blablabla. Han prata nog i tio minuter haha! Efter en stund börjar han prata igen. Vi hade nämligen ett långsamtgående tåg framför oss som skulle stanna på alla stationer. Därför kunde mitt snabbtåg inte hålla den höga hastigheten som normalt. (vilket visa sig var riktigt tur)!! Precis innan glumslöv finns det en tunnel. När vi precis kommit in i tunneln fick tåget tvärbromsa och tuta något fruktansvärt. Tåget stanna men tuta fortfarande. Alla belv jätta rädda och eftersom vi var i den mörka tunneln visst vi ju inte vad som hända. Folet börja prata om att vi säkert kört in i det långsamma tåget, emn samtidigt sa vi ju att så nära kan dom ju inte ligga. Tåget tutar fortfarande och rullar lite sakta fram, stannar och rullar lite igen. Höll på så i flera minuter. Tillslut säger någon nisse i högtalarna att det är en man som står på spåret, han går mitt på spåret och ber oss köra på honom. Alla människor belv helt tysta. Våra hjärtan slog fortare och ingen visste riktigt vad vi skulle göra och säga. Jag tänkte för några sekunder gå fram till lokföraren och be honom släppa ut mig så jag kunde prata med honom. Absolut inte för att leka "hjälte" eller något liknande. Verkligen inte! Men den stackars mannen kan ju inte så där själv ovh vänta på polisen!!Han måste ju prata med någon som eventuellt kan lugna honom. Eftersom jag har träffat många psykisktsjuka undermina praktikperioder, även läst om det en hel del o skolan. Jag tänkte att jag kanske hade nått att komma med innan polisen kom. Sen tänka jag även tanken att jag kanske kände honom. Att det var en man från Glumslöv. Varför skulle en helt främmande man som inte kommer därifrån ta sig till glumslöv och veta att det var en tunnel där och att en snabbtåg skulle komma. Detta var så fruktansvärt och jag blev helt tårögd. jag tyckte så otroligt synd om denna människa. Precis när jag reste mig upp för att be dem släppa ut mig så sa lokföraren att han nu gick av på sidan. Alla kunde andas ut men jag var så otroligt orolig för denna man. Tänkt om han gick upp till motorvägen istället, eller vänta på nästa tåg!?Någon måste ju ta hand om honom, bara finnas där och prata!! Alla tåg förbi glumslöv blev iaf försenade/inställda efter detta tills polisen fick tag på mannen.

Jag tänkte på han hela kvällen igår, hoppades på att han mådde bra och fick bra akut hjälp! Efter allt vi läst i skolan och alla människor jag träffat som har försökt ta livet av sig så kan jag på något sätta sätta mig in i deras situation på ett helt annat sätt än innan. Det är helt sjukt att det inte läggs mer energi och pengar på psykvården!!! Det finns så många hjälplösa människor i denna värld som aldrig får den hjälpen dom behöver. Jag blir så förbannad att pengar ska gå till Victorias och daniels bröllop när samtidigt människor är sjuka och inte råd till hjälp! VEM F*N BRYR SIG OM DERAS JÄDRA BRÖLLOP!!! Dom har ju pengarna, skänk dom till människor som behöver det, eller skänk dom till forskning och medicintillverkning! Äckliga egotrippande människor har vi gått om i världen! Jag känner mig så förbannad och jag hoppas hoppas att denna mannen får den hjälp han behöver!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0